Forbrukerlån – Tips om Studielån

Prosessen med å ta opp studielån kan være overveldende. Spesielt for en yngre student som er finansielt uerfarne, så kan det være forvirrende å navigere i alle vilkår og begreper i forbindelse med å låne penger for å finansiere utdanningen sin. Selvfølgelig vil de fleste studenter ta kontakt med en forelder, verge, eller mentor før man tar opp lån, men det er viktig å ha en grundig forståelse av dine lån for å være en ansvarlig låntaker.

Sjansen er at hvis du låner penger for studie, vil du være kvalifisere til å få hjelp. For å få et lån må du fullføre ett semester. Du vil ikke betale noe av lånet ditt mens du studerer. Derfor vil lånet ditt ikke påløpe renter mens du studerer. Men når studietiden er ferdig må du begynne å betale ned på lånet ditt sammen med renter. Disse rentene er ikke så høye som om du hadde et privat lån hos en bank eller en låneutgiver.

Et privat lån er hva du må ty til om personlige økonomiske ressurser, stipender og studielån ikke dekker hele kostnaden til utdanningen din. Et privat lån er tatt fra en långiver for eksempel en bank eller et utlån selskap. Din rente vil også være høyere når du tar opp et slikt lån. Disse lånene skal betraktes som en siste utvei.

Ved søknad om privat lån, trenger du en kausjonist hvis du ennå ikke har etablert kreditt. De fleste elevene krever en kausjonist, som vanligvis er en forelder eller verge. Denne personen påtar seg samme risiko som du gjør når signeringen blir gjort for lånet ditt.

Du vil helt sikkert bli spurt om du vil ha fastrente eller flytende rente. Dette må du sette deg inn i før du bestemmer deg for hva du skal velge.

Share